Wat kan een (vrijwillige) netwerkcoach voor jou betekenen?

Pro Vita Reuver > Nieuws > Wat kan een (vrijwillige) netwerkcoach voor jou betekenen?

Wat kan een (vrijwillige) netwerkcoach voor jou betekenen?

Op maandag 10 september was er een grote opkomst tijdens de eerste inhoudelijke lunchbijeenkomst na de vakantie. Het was aan Vrijwilligerszorg Beesel om deze aftrap te verzorgen met een interessante kennismaking met het concept (vrijwillige) netwerkcoach.

Een vrijwillige netwerkcoach is een opgeleide vrijwilliger welke wordt ingezet om samen het netwerk van iemand die hierbij hulp nodig heeft, uit te breiden. Daarbij kijkt de coach vooral naar de mogelijkheden van deze persoon. Een filmpje  illustreert het concept en de gebruikte methodiek duidelijk. Maar hoe kun je het concept beter laten leven dan met twee netwerkcoaches en ervaringsdeskundige zelf?

Een vraaggesprek met een hulpaanvrager maakte duidelijk wat de netwerkcoaches voor een persoon kunnen betekenen. De mevrouw in kwestie gaf aan dat het voor haar na het overlijden van haar man erg lastig was weer in contact te komen met mensen en dat de drempel om iets te gaan ondernemen te hoog was. De netwerkcoach heeft haar hierbij geholpen en ervoor gezorgd dat ze nu drie keer per week onder de mensen komt voor een hapje en een drankje en andere leuke activiteiten. Ze voelt zich hierdoor weer meer mens.

De twee vrijwillige netwerkcoaches lieten de aanwezigen weten hoe zij hulpaanvragers weer in hun eigen kracht zetten. Zij zorgen voor een stukje bewustwording en zijn het steuntje in de rug waarbij ze met tips en ondersteuning hulpaanvragers weer op de rit proberen zetten. Dit zorgt voor veel voldoening.


Meer weten over de netwerkcoach? Neem dan contact op met Vera-Jacobs, coördinator Vrijwilligerszorg Beesel (T
(0475) 453 033 | M 06 – 52669029 | E: verajacobs@proteion.nl).

Algemene gegevens

Pro Vita Reuver
Broeklaan 4
5953 NB Reuver