Pro Vita Reuver

Pro Vita Reuver

Welzijn op Recept

Welzijn op Recept is een initiatief van de huisartsenpraktijk Reuver, gemeente Beesel, Synthese en het Steunpunt Eenzaamheid. Welzijn op Recept is twee jaar geleden gestart en na een succesvolle pilot gecontinueerd. De infographic laat zien dat in coronatijd Welzijn op Recept, met een paar kleine aanpassingen, een zinvolle en goede verwijzing blijft.

Wat is Welzijn op Recept?

In de gemeente Beesel kunnen huisartsen en praktijkondersteuners  mensen met psychosociale klachten verwijzen naar een welzijnscoach. De welzijnscoaches zijn verbonden aan het Samenlevingsloket van de gemeente Beesel en het Steunpunt Eenzaamheid. Nadat de huisarts een patiënt heeft doorverwezen, vindt er een kennismakingsgesprek plaats tussen de welzijnscoach en de patiënt. Dit gesprek zal zich richten op wat iemand wil verbeteren en versterken [Positieve Gezondheid]. De rol van patiënt verandert naar die van inwoner. De welzijnscoach gaat samen met de inwoner op zoek naar een passende oplossing. Dat kan door te bespreken wat er allemaal mogelijk is of door de eerste keer mee te gaan naar een vereniging of vrijwilligersorganisatie. De inwoner voelt zich beter en de zorgvraag neemt af.

Vragen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de welzijnscoaches via welzijnoprecept@beesel.nl.

Farmacia en línea

En quinto lugar, muchas farmacias online ofrecen servicios telefónicos. Esto permite que un representante in situ responda a las preguntas del cliente sobre sus medicamentos y otros servicios. Muchos proveedores también ofrecen cupones de farmacia que pueden utilizarse al comprar medicamentos con receta. Esto proporciona al cliente un ahorro adicional.

Si utiliza estos cinco métodos para encontrar una farmacia en línea https://www.sacrec.com/ segura en la que comprar medicamentos con receta, estará dando los pasos adecuados para asegurarse de que está comprando los mejores productos posibles. El cliente debe encontrar una farmacia en línea que ofrezca un stock constante de diferentes tipos de medicamentos con receta. También debe ofrecer transacciones en línea seguras y ofrecer precios competitivos para sus productos. Por último, el cliente debe asegurarse de que la farmacia en línea toma medidas razonables para garantizar la exactitud de su información. Estos son los factores importantes que ayudarán al consumidor a sentirse cómodo de que está comprando un producto de alta calidad en una farmacia en línea de buena reputación.

Lees meer

Training Omgaan met Dementie

De Werkgroep Beesel Dementievriendelijk wil inwoners en organisaties bewust maken van de impact van dementie op de samenleving. Het helpt als mensen dementie niet alleen herkennen, maar vervolgens ook iets kunnen betekenen voor iemand met dementie of een mantelzorger.

Waarschijnlijk hebben jullie regelmatig te maken met mensen met dementie. Daarom organiseert de werkgroep Beesel Dementievriendelijk voor organisaties die werkzaam zijn binnen ProVita de training ‘Omgaan met dementie’. In de training leer je hoe je goed kunt omgaan met mensen met dementie. Het eerste deel van de training gaat over dementie en het herkennen ervan. In het tweede deel wordt geoefend met voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Tot slot wordt besproken hoe je het geleerde kunt toepassen en worden er tips gegeven. De training wordt gegeven door twee ervaren cursusleiders.

Waar en wanneer is de training?

  • wanneer:  Dinsdag 29 september
  • waar:        Zalencentrum de Schakel
  • Tijd:          17.30 uur, inloop [soep en broodjes] / 18.00-20.30 uur [cursus]
  • Kosten:     € 15,00 p.p.

Opgeven vóór 15 juli bij Vera Jacobs [vera.jacobs@beesel.nl] of Nicole Ebus [info@ergotherapiereuver.nl] o.v.v. naam van de organisatie en aantal personen. Let op, er is maar plek voor een beperkt aantal personen, vol=vol.

Meer informatie nodig?

Neem contact op met Vera Jacobs [077-2072168] of Nicole Ebus [06-21227764].

Bekijk hieronder de video van Beesel Dementievriendelijk.

Film Beesel Dementievriendelijk

SAMEN MAKEN WE HET VERSCHIL….Gisteren was de première van de Film Beesel Dementievriendelijk. In deze film mooie voorbeelden hoe in onze gemeenschap mensen met dementie kunnen blijven meedoen.Samen dementievriendelijk Hulp Bij Dementie Noord-Limburg Gemeente Beesel Service Bioscoop Luxor Reuver Beesel Dementievriendelijk

Geplaatst door Beesel Dementievriendelijk op Maandag 27 januari 2020

Lees meer

Netwerk Inclusieve Samenleving – Gewoon Samen, juist in deze tijd

Samen werken aan een inclusieve samenleving Gewoon Samen, juist in deze tijd

Beste allemaal,
Wat begonnen we indrukwekkend hè, met de theatervoorstelling Zelf Sjöldj op 6 februari, aan een nieuwe reeks netwerkbijeenkomsten in dit jaar. We hadden u al uitgenodigd voor de volgende bijeenkomst in april. Het beloofde een avond te worden die net zo indringend uit zou nodigen: ‘doot get’, zoals de makers van Zelf Sjöldj ons die avond toezongen.
En toen kwam Corona, werden plannen geannuleerd en in de ijskast gezet en kregen ontmoeting en contact een nieuwe betekenis.
We sturen je deze brief om je allereerst te laten weten dat we je niet vergeten zijn. Om je het allerbeste te wensen en om je, na de eerste hectiek, uit te nodigen om mee te denken welke lessen we uit deze tijd kunnen trekken …
Eerst nemen we je kort mee naar de aanleiding en ontwikkeling van het netwerk. Dan kijken we graag samen met je naar de toekomst.

Het netwerk Gewoon Samen – naar een inclusieve samenleving

In 2019 maakten we een start met de netwerkbijeenkomsten. We spraken met elkaar hoe we invulling geven aan een inclusieve gemeenschap in onze gemeente Beesel.
We kwamen tot een ambitie om elkaar te blijven ontmoeten en te inspireren op diverse thema’s. Waarbij we concreet afspraken om in elk geval stil te staan bij;
 Armoede
 Eenzaamheid
 Laaggeletterdheid
 Verwarde personen
 In- en uitsluiten

En toen kwam Corona …

Opeens zag de wereld er heel anders uit, ook in onze gemeenschap. Natuurlijk riep dat voor iedereen in meer of mindere mate uitdagingen op. We zagen óók hoe we een sterke en krachtige gemeenschap zijn, waar veel verenigingen, organisaties en professionals heel snel en creatief waardevolle contacten opnieuw vormgaven. Hoe iedereen zocht naar momenten en manieren om iets voor elkaar te blijven betekenen.We zijn onder de indruk en trots hoe we dit in de gemeente Beesel zo Gewoon Samen, op afstand en digitaal, hebben opgepakt.

Delen van ervaringen

Nu gaat de wereld weer een beetje van het slot en gaan we langzaam richting wat we gewend waren als normaal. Iedereen heeft ervaring opgedaan tijdens de ‘intelligente lockdown’, over wat wel of niet werkte, bijvoorbeeld.
We willen je van harte uitnodigen om die ervaring met ons te delen: -wat heeft jou prettig geraakt in de afgelopen tijd? -wat heeft jou onprettig geraakt in de afgelopen tijd? -wat kunnen we leren van deze periode voor de toekomst?
We verzamelen graag reacties en kijken vervolgens hoe we de lessen die we daaruit kunnen trekken, passend kunnen delen in het netwerk Gewoon Samen. We weten nog niet precies hoe. Wij hebben zelf in elk geval geleerd dat van tevoren niet altijd alles weten nog altijd iets moois op kan leveren 
Zo blijven we van elkaar leren en houden we, ook op afstand contact. Omdat we het in Beesel nu eenmaal Gewoon Samen doen!

Digitaal cadeautje: het kloppend hart van Beesel

We zeggen vaak dat we het gewoon samen doen. Maar wat betekent dat? Elkaar en de omgeving goed kennen is essentieel. Daarom maakten we Het Kloppend Hart van Beesel. We waren achter de schermen al even bezig, maar door Corona hebben we het gezelschapsspel digitaal en vervroegd uitgebracht.
Ben jij het eerste terug bij het Kloppend Hart van Beesel? Download het spel via:http://kloppendhartvanbeesel.nl

Met hartelijke groet,
Bram Jacobs

Lees meer

Uitleenpunt hulpmiddelen Medipoint weer geopend

Vanaf maandag 15 juni is het uitleenpunt van Medipoint in ProVita weer geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00-12.00 uur.

U kunt verschillende uitleenartikelen afhalen, zoals bijvoorbeeld een rolstoel. bedverhogers, douchestoel of krukken.

Lees meer

Lunchbijeenkomst Synthese | Coaching op Leefstijl (Cool)

Synthese verzorgde op 6 januari de eerste ProVita Lunchbijeenkomst van 2020.

Er werd een toelichting gegeven op het project Coaching op Leefstijl (Cool), waarin zowel Synthese als de Huisartsenpraktijk Reuver participeren.

Klik hier voor de presentatie over dit project.

Lees meer

ProVita wenst u fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2020 toe!

Lees meer

Buurtgezinnen.nl in de gemeente Beesel

Sinds 1 januari 2019 kunnen gezinnen in de gemeente Beesel die overbelast zijn, een beroep doen op Buurtgezinnen.nl. De gemeente is hiervoor een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met Buurtgezinnen.nl. Buurtgezinnen.nl is een nieuw initiatief gebaseerd op een oude gedachte: opvoeden doen we samen.

 

Hoe werkt het?
Gezinnen die overbelast zijn (vraaggezinnen) worden gekoppeld aan een warm en stabiel gezin in de buurt (steungezinnen). Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders even ontlast. De hulp is alledaags en gelijkwaardig. Vraaggezin en steungezin maken onder begeleiding van de coördinator van Buurtgezinnen.nl afspraken over de inhoud van de ondersteuning.

De ondersteuning kan bijvoorbeeld bestaan uit de kinderen naar zwemles of sport brengen, ze af en toe een weekend, middag of avond opvangen of een rustige huiswerkplek bieden. Maar ook: meegaan naar ouderavonden, helpen bij het vieren van de verjaardag of er samen op uitgaan met beide gezinnen. Maatwerk dus!

Een steungezin wordt voor een langere periode de steun en toeverlaat voor een vraaggezin op het gebied van de opvoeding van de kinderen. Welke ondersteuning een steungezin biedt en hoeveel tijd het gezin erin steekt, is afhankelijk van de gemaakte afspraken. De ondersteuning kan ook veranderen in de loop van de tijd. Buurtgezinnen.nl is in de gemeente Beesel op zoek naar ouders met kinderen, grootouders en stellen zonder kinderen (maar met opvoedervaring) die op vrijwillige basis iets willen betekenen voor een gezin in de buurt dat het moeilijk heeft.

 

Waarom kiest de gemeente Beesel voor Buurtgezinnen.nl?

In 47 gemeenten verspreid door Nederland is Buurtgezinnen.nl inmiddels actief en de ervaringen zijn veelbelovend. Reden voor de gemeente Beesel om ook met Buurtgezinnen.nl in zee te gaan.

Oprichter Leontine Bibo: ‘Soms zit het flink tegen in gezinnen. Problemen stapelen zich op en worden steeds zwaarder. Er hoeft dan maar iets te gebeuren en de emmer loopt over. En dan lukt het ouders niet meer om op ieder moment voldoende tijd en aandacht aan de kinderen te besteden. Deze gezinnen hebben hulp nodig, liefst alledaagse praktisch hulp van familie en vrienden. Maar wat als je familie of vrienden ver weg wonen of als zij jouw problemen er niet bij kunnen hebben? Buurtgezinnen.nl is er voor deze gezinnen. Bij Buurtgezinnen.nl willen we toe naar een samenleving, waarin we ons weer meer om elkaars kinderen bekommeren. Opvoeden is niet gemakkelijk. Als we elkaar daarbij helpen, kunnen we er samen voor zorgen dat kinderen veilig en gezond kunnen opgroeien in hun eigen gezin.’

 

Marieke Raijmakers treedt in de gemeente Beesel op als coördinator voor Buurtgezinnen.nl
“ Met een klein gebaar kun je veel betekenen…”

 

Meer informatie: www.buurtgezinnen.nl en www.facebook.com/buuurtgezinnen.nl.in.beesel

Lees meer

Netwerkbijeenkomst Inclusieve Samenleving: thema armoede

Uitnodiging! Thematheater Zelf Sjöldj!

We hebben al twee mooie bijeenkomsten gehad. We zien dat de verschillende thema’s, vaak dezelfde vraag opleveren, namelijk hoe krijgen we het onzichtbare, onbespreekbare, toch in beeld en op de agenda. De volgende bijeenkomst gaan we daarom iets meer de diepte in, zoals aangekondigd, wordt deze wel heel speciaal. Stichting Turba heeft een thematheatervoorstelling over armoede gemaakt met de naam: ‘Zelf Sjöldj’ (zelf schuld)

Het is een interactieve en ludieke themabijeenkomst om samen over armoede in gesprek te gaan. Tijdens de twee uur durende bijeenkomst wordt het thema armoede besproken aan de hand van verhalen van mensen die zelf in armoede leven of hebben geleefd. Verhalen die verteld worden in sketches, monologen en liedjes. Verhalen met een traan, maar zeker ook met een glimlach en soms zelfs met een schaterlach. Onderdeel van de themabijeenkomst is ook dat de gasten worden uitgedaagd om zelf na te denken over hun opvatting over armoede.
De bijeenkomst vindt plaats op:

Donderdag 6 februari 2020 om 19.30 (inloop 19.15 uur) in het Grescollege (Keulseweg 36 Reuver).

 

Het thematheater wordt verzorgd door acteurs en medewerkers van stichting Turba en is mede mogelijk gemaakt door Kansfonds.

Meld je aan!

Om een passend aantal stoelen klaar te hebben staan willen we graag weten hoeveel mensen er komen. Meld je daarom aan via: sanne.verdonck@beesel.nl. Dan reserveren we een plek voor je! Dat kan tot uiterlijk 1 februari of wanneer alle stoelen (er zijn 60 plekken) bezet zijn.
Om iedereen zo veel mogelijk de kans te geven willen we je vragen om ook te komen als je je opgeeft. Natuurlijk kan er altijd iets onverwachts gebeuren, maar het is gewoon zo ontzettend jammer als we ‘nee’ zeggen tegen mensen die graag willen komen en er dan toch nog plek blijkt,

…en kom niet alleen 🙂

Ken je iemand voor wie deze avond ook interessant is? Nodig hem of haar van harte uit om zich aan te melden en mee te doen!

 

Met hartelijke groet, Bram Jacobs

Lees meer

Thema avond Rookvrij Beesel

De gemeente Beesel wil dat ieder kind de kans krijgt om rookvrij op te groeien. Dit kan in een rookvrije omgeving, zonder de verleiding om te gaan roken en moet goede voorbeelden om zich heen.

Op dinsdag 29 oktober wordt er een inspirerende thema avond georganiseerd om samen met inwoners en organisaties van gedachten te wisselen over een rookvrij Beesel. Op het programma staat o.a. een bijdrage van dhr. Harry Pouwels, longarts bij Viecuri en Sylvia Wessels, huisarts bij Huisartsenpraktijk Reuver.

  • De bijdrage van de Beeselse kinderen voor een rookvrij Beesel wordt gepresenteerd.
  • Team Fit, dat zich actief inzet voor gezonde kantines, maakt een vertaalslag naar verenigingen.
  • Aanwezigen gaan op een inspirerende manier met elkaar in gesprek over hoe zij elkaar positief kunnen aanspreken op rookgedrag.

Om een indicatie te krijgen van het aantal aanwezigen, kunt u zich aanmelden voor deze bijeenkomst via activiteitenburo@beesel.nl.

Dus kom dinsdag 29 oktober van 19.30-21.00 uur naar bioscoop Luxor!

 

Lees meer

Proteion Thuiszorg

Misschien bent u al geholpen met wat ondersteuning bij het opstaan, douchen en aankleden. Maar voor mensen die tijdelijk of langdurig ziek zijn, of die bijvoorbeeld moeten opknappen na een ziekenhuisopname, is ook gespecialiseerde verpleging mogelijk. Ook zorg op afstand behoort tot de mogelijkheden. Dit is een vorm van ondersteuning via moderne communicatiemiddelen waardoor u thuis geholpen wordt zonder dat u iemand over de vloer krijgt.

Onze wijkteams zijn bedreven in alle vormen van thuiszorg. Zo nodig krijgen zij daarbij hulp van onze gespecialiseerde behandelaars, zoals diëtist, psycholoog en fysiotherapeut. Ook kunnen ze u helpen om bijvoorbeeld hulp in de huishouding in te schakelen, zorg op afstand voor u regelen of hulpmiddelen aanvragen.

Doordat de wijkteams heel klein zijn, wordt u bijna altijd door dezelfde medewerkers geholpen. Voor iedereen is dat prettig. U heeft een vast aanspreekpunt en krijgt vertrouwde gezichten over de vloer. En wij leren u en uw situatie goed kennen en kunnen daarop beter inspelen. Waarbij ook de samenwerking met uw mantelzorgers, huisarts en andere hulpverleners alle aandacht krijgt.

Met en zonder indicatie

De wijkverpleegkundige zal met u nagaan wat uw behoefte is aan zorg en ondersteuning, en in welke mate familie, mantelzorgers en vrijwilligers daarbij kunnen helpen. Vaak zijn er ook voorzieningen in uw omgeving waarvan u gebruik kunt maken; dit verschilt per gemeente en wordt voor iedereen afzonderlijk bekeken. Deze en andere factoren bepalen of u een indicatie krijgt voor thuiszorg. In dat geval betaalt de zorgverzekeraar daarvan de kosten. Maar ook zonder indicatie kunt u gebruik maken van onze zorgverlening; u zult de ondersteuning die u wenst in dat geval (deels) zelf moeten betalen. Wij bekijken met u graag de mogelijkheden.

Cialis online

Het kan ook zijn dat u het makkelijker vindt om Cialis online te kopen als u problemen heeft met uw erectie. Als u problemen ondervindt met uw erectie of moeite heeft om een erectie te krijgen of te houden, moet u met uw arts praten over een generieke versie van tadalafil. Generieke tadalafil heeft ook een veel grotere kans om te werken als u last heeft van erectiestoornissen dan wanneer u gewoon het merkproduct zou kopen.

De andere reden waarom u Cialis online https://balancepharm.com/cialis-original-20-mg-in-nederland-kopen-zonder-voorschrift/ zou moeten kopen is omdat u het kunt innemen zoals voorgeschreven. Veel van de erectiestoornissen medicijnen die u koopt bij de apotheek kunnen worden ingenomen zoals voorgeschreven, maar het probleem is dat het product veel bijwerkingen heeft. Het is prima om de medicatie volgens voorschrift in te nemen als dat is wat uw arts aanbeveelt, maar u wilt er zeker van zijn dat de medicatie geen bijwerkingen heeft, als u al bijwerkingen ondervindt. Als u de medicatie niet nemen zoals voorgeschreven en ervaar een erectie verlies of een ander type bijwerking, moet u onmiddellijk stoppen met het nemen van de medicatie en contact opnemen met uw arts of apotheker voor een nieuw recept. Met behulp van een apotheek die generieke tadalafil verkoopt in plaats van de merknaam product zal ervoor zorgen dat u uw geneesmiddel precies zoals het was besteld en u zult in staat zijn om de resultaten die u zoekt te krijgen zonder het ervaren van eventuele gevaarlijke bijwerkingen.

Lees meer

Algemene gegevens

Pro Vita Reuver
Broeklaan 4
5953 NB Reuver